Zorgboerderij

Zorg op De Wildhoef biedt dagbesteding aan op Manege De Wildhoef. De dagbesteding is bedoelt voor jeugd van 7 tot en met 18 jaar. De doelgroepen zijn kinderen met een verstandelijke beperking, gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis.

De dagbesteding biedt structuur, een plek waar ze zich welkom en veilig voelen aan. Dit draagt bij aan hun algemene ontwikkeling en de vooraf opgestelde doelen. Er wordt gewerkt met een begeleidingsplan wat voor opgesteld door onze SKJ geregistreerde zorgcoördinator van stichting Zorgboeren Zuid-Holland. Wij hebben een samenwerking met Zorgboeren Zuid-Holland.

De werknemers van de manege vinden het een uitdaging om aan anderen kennis over te dragen over paarden en ze te helpen in het omgaan met deze bijzondere dieren. Iedere dag heeft een vaste structuur en toch zijn er iedere dag onverwachte gebeurtenissen die de dag bijzonder maken.

Op de manege staan 60 paarden en meerdere katten die elke dag verzorgd moeten worden. Op de manege wordt veel aandacht besteed aan goede en verantwoorde omgang met paarden en paardenwelzijn. Om dat voor elkaar te krijgen is rust, geduld en regelmaat belangrijk.

Van de 60 paarden zijn ongeveer 15 paarden van particulieren (pensionpaarden), de rest van de paarden zijn eigendom van de manege. De paarden van de manege worden gebruikt voor paardrijlessen, coaching en fokkerij. De manege verzorgt de stallen en eten van de pensionpaarden.

Begeleiding

De dagbesteding word begeleidt door Fiona. Zij heeft een afgeronde SPH opleiding en meerdere coach opleidingen gedaan (basis en post-HBO Coaching met behulp van paard). Zij heeft zich tijdens haar HBO opleiding gespecialiseerd in kinderen met leer- en gedragsproblemen. Daarna heeft zij meerdere instructeurs opleidingen gedaan waaronder lesgeven aan mensen met een lichamelijke- en verstandelijke beperking en autisme. Om haar kennis optimaal te houden volgt zij jaarlijks verschillende bijscholingen voor coachen met paarden en en voor de dagbesteding worden bijscholingen verzorgd door Zorgboeren Zuid-Holland.

Samenwerking met andere organisaties

Wij werken samen met Stichting Zorgboeren Zuid-Holland. Aanmelden voor de dagbesteding bij Zorg op De Wildhoef kan via www.zorgboerenzuidholland.nl