Fokkerij

Al voordat wij eigenaren waren van Manege De Wildhoef zijn we al begonnen met het fokken van paarden. Het begon met onze fjord Sunny waar wij haar zoon Eclips mee hebben gefokt die in onze lessen hebben loopt. We zijn door de jaren heen gegroeid met de fokkerij van KWPN-paarden en pony’s van verschillende afkomst. Ons fokkerijdoel is om een veelzijdig, mooi en vooral braaf paard te fokken, waarbij het paard simpel te rijden moet zijn en opgeleid kan worden voor de breedte sport.

Inmiddels hebben we een 20 tal veulens op de wereld mogen zetten, waarbij een groot aantal veulens komen uit dezelfde moeder. Een deel van de veulens is voor de verkoop, een ander deel behouden we voor ons manegewerk cq voor ruiters die de paarden door willen rijden in de sport.

Ieder jaar fokken we een aantal veulens. De fokkerij gebruiken wij ook binnen onze lessen, zoals veulens verzorgen in de Freestyle lessen en stambomen uitwerken in het Young Leader Program. Het mag voor zich spreken dat al onze ruiters mee leven naar de geboortes toe en het altijd weer een feestje is als het veulen voor het eerst naar buiten gaat en verwelkomt wordt door de paarden en bezoekers van Manege De Wildhoef.