Thema les

Op Manege De Wildhoef hebben we verschillende thema lessen. Dit zijn lessen die aanvullend of opvolgend zijn aan de reguliere rijlessen. De tarieven voor deze lessen zijn hetzelfde als de reguliere groepslessen.

Zitles

Op verschillende tijden in de week hebben we zitlessen. Deze lessen duren een half uur en worden gegeven in groepjes van 2 deelnemers en 1 paard. Tijdens deze lessen wordt er gewerkt aan de houding en zit van de ruiter op het paard. Deze les is voor iedereen die in de rijlessen of minilessen rijdt.

Carrousel

Vind je het leuk om in de bak goed figuren te rijden of er beter in worden en lijkt het je gezellig om in een groep samen te werken? Dan raden wij je aan om aan te sluiten bij het carrousel team. Het team bestaat uit maximaal 12 ruiters.

Op dinsdag traint het carrousel team met elkaar. Het team wordt door een instructeur die hier extra applicaties voor heeft begeleid. Twee keer per jaar treed het team op. Op 1 januari bij de Nieuwjaarsreceptie en de jaarlijkse BBQ in de zomer. Je kan je vanaf rij-niveau F4 aanmelden bij het carrousel team.

Vaardigheid

Voordat er gesprongen kan worden werken we eerst aan de vaardigheid van de ruiters. Dit gaat vaak spelenderwijs, met pylonen in de rijbaan die fungeren als bomen in een bos waar de ruiters onderdoor moeten bukken op het paard, balken in de rijbaan om overheen te rijden en een slalom waar doorheen gestuurd moet worden. Op deze wijze maken we dat de ruiters een onafhankelijke zit kunnen ontwikkelen, wat belangrijk is in zowel dressuur als springen.

Springen

In de rijlessen wordt regelmatig gesprongen. Voor onze fanatieke springruiters hebben we op de woensdag een speciale springles. Er worden dan meerdere hindernissen neergezet en geoefend hoe een parcours te rijden. De ruiters moeten uiteraard helpen met het op- en afbouwen van de hindernissen.

Om mee te kunnen springen moeten ruiters minimaal hun F4 hebben gehaald.