Rijles

Voor ruiters vanaf 8 jaar, maar ook voor volwassenen, is het mogelijk om groepslessen te volgen. In de groepslessen hanteren wij het FNRS systeem om de rijniveaus van de ruiters aan te geven. Met zeer grote regelmaat organiseren we F-proeven waarbij de ruiters door een onafhankelijke jury getoetst worden op hun rijniveau. Op basis hiervan worden ruiters bij ons ingedeeld in de groepslessen.

Wij gebruiken de F-proeven ook om aan te geven wat de ruiters mogen doen. Zo kunnen ruiters bijvoorbeeld mee op buitenrit als zij minimaal F6 hebben gehaald en zonder zadel rijden als ze F8 hebben gehaald. Dit systeem maakt het voor iedereen inzichtelijk wat de verbeterpunten zijn en waar de ruiters staan binnen hun opleiding.

Met de gereden proeven kunnen ruiters bij andere FNRS maneges aantonen welk rij-niveau ze hebben als ze bijvoorbeeld verhuizen of op vakantie een rit willen maken. Als de ruiter F12 heeft gehaald is het bij ons tevens mogelijk om door te stromen naar de KNHS wedstrijden die gereden kunnen worden op manegepaarden.

Tijdens de groepslessen wordt gewerkt aan dressuur, springen en overige vaardigheden van het rijden.