Freestyle les

Op Manege De Wildhoef werken wij volgens het Freestyle Systeem dat is ontwikkeld door Emiel Voest. Binnen dit systeem bieden wij lessen in het Loswerken, Grondwerken en werken aan de Dubbele Lange Lijnen. Deze manier van werken is ter ondersteuning van het rijden en bevordert de communicatie tussen leerling en het paard. In de Freestyle lessen wordt naast het paard gewerkt en is daardoor geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

In kleine groepen van 4 personen worden de groepslessen gegeven. De vaardigheden, die de leerlingen ontwikkelen in het Freestyle Systeem, zorgen ervoor zij meer overwicht hebben op de pony’s en paarden als zij gaan rijden. Dit geldt zeker voor jonge kinderen.

Voor de ervaren ruiter bieden de lessen in het Freestyle Systeem een waardevolle aanvulling op het rijden. Zo krijgen ruiters meer inzicht in de houding, beweging en gedrag van het paard. De oefeningen worden ook aangepast aan het rijniveau.

Voor mensen, die angst hebben voor paarden, een blessure hebben waardoor paardrijden niet mogelijk is of zwanger zijn, kan werken met paarden in het Freestyle Systeem een uitkomst bieden. We werken aan de band tussen leerling en paard, met minimale fysieke belasting.

Bijvoorbeeld tijdens het Loswerken wordt gewerkt in een paddock (kleine bak) waardoor geen grote afstanden gelopen hoeven te worden. Door de directe reactie van het paard op de aanwijzingen van de leerling krijgt de leerling inzicht in de reacties van het paard wat bijdraagt aan het vertrouwen in paarden.

Het is bij Manege De Wildhoef dus niet noodzakelijk om te gaan rijden, het doel kan ook zijn om op een prettige en vriendelijke manier te werken naast een paard.